narozeninový dort
Chtěla jsem si tenhle dort schovat do knihy, protože tak vláčnej a obláčkově lehkej korpus je jedinečná záležitost. To ale wildmoon taky a kdy jindy ho tedy sdílet, než během wildmoon birthday month! 🎉
Těsto na korpus je navíc tak univerzální, že z něj můžete upéct i šťavnatou bublaninu, až bude sezóna plná ovoce, nebo třeba menší piškotové velikonoční zajíčky.
Kombinace s lehkým smetanovo-tvarohovým krémem a čerstvými malinami je podle mě lahodná a rozmazlující.
Krásné narozeniny všem wildmoons. 🎀
Ingredience jsou na dvoupatrový dort. Pro menší oslavu vydělte dvěma.
Ingredience na korpus:
300g jemně mletých kešu
6 vajec
6 lžic datlového sirupu (nebo víc, dle preferencí)
100g kokosového oleje nebo ghee
160ml mléka (smíchám 80g hustého kokosového mléka z plechovky + 80g horké vody, ale můžete použít i plnotučné kravské mléko)
lžička vanilky
kůra z poloviny bio citronu
Ingredience na krém:
250g plnotučného tvarohu z vaničky
200g kvalitní smetany ke šlehání
lžíce (a víc dle chuti) medu nebo javorového sirupu
půl lžičky vanilky
na obarvení použijte ovocné nebo zeleninové prášky (začněte lžičkou a přidávejte dle pigmentu a chuti):
růžová - prášek z červené řepy, prášek z lyofilizovaných malin,
modrá - prášek z modré spiruliny
zelená - prášek ze zelené spiruliny (tady jen pozor, narozdíl od modré spiruliny je ta zelená hodně výrazná v chuti)
Pečte asi 25-30 minut do zlatova. Od 20. minuty hlídejte! Každá trouba peče jinak a byla by škoda mít piškot připečený.
Krém můžete připravit až ve chvíli, kdy jsou oba dva korpusy upečené a úplně vychladnuté.
1. Smíchejte tvaroh, med, vanilku a barvící prášek.
2. Vyšlehejte smetanu.
3. Spojte dohromady.
Bon Appetit!
A aby Vám to šlo jako po másle, připravila pro vás Olivka i krásný video návod.
Nezapomeňte s námi sdílet Vaše vyzkoušené recepty, nemůžeme se dočkat.