piňa colada gummies

VITAMIN W

Kolektiv ft @olivie.olivie - moje posedlost někoho sdružovat a spojovat, inspirovat se a nabíjet se navzájem. Nejen spolupráce dosavadní i budoucí se značkami co obdivujeme, ale i stejná vlna a energie na konkrétním místě ve formě pop upu nebo s někým, kdo umí něco, co my rozhodně ne :) to je Kolektiv!

Takhle nám dnes do Kolektivu přibyla Olivka @olivie.olivie a náš nový projekt vitamin W 💜

Olivka studuje holistickou výživu dětí a maminek, pracuje s recepty, které hrají všemi barvami a přirozeně s sebou na stůl nesou bohaté množství vitamínů a minerálů. Chce mluvit o tom, proč je to tak důležitým faktorem našeho wellbeingu, a že to nemusí znamenat milion hodin času v kuchyni a hromady špinavého nádobí. Praktické, rychlé a přitom tak pečující. 

Každý měsíc vám tak společně přineseme recept na její oblíbené dobroty, které podporují jak přirozenou obranyschopnost, metabolické procesy v těle, mozek, tak i dobrou náladu, dobrodružství a divokost každého dne.

Wm team approved! Olivka a její Gabriel jsou total recept na happy day.

Piňa colada gummies s vitamínem C

Bonbóny jsou tak trochu dětskej love language. A možná ne jenom dětskej? Tohle je skvělá příležitost jak o něj do hloubky pečovat. 

Recept plnej kolagenu, kterej synergicky doplňuje přírodní vitamín C, zvládnou i ti nejmenší pomocníci v kuchyni - a o to víc jim pak bude chutnat! Můžete jim při tom povídat o tom, jak je želatina a kolagen důležitým stavebním materiálem pro naše tělo a pokaždé, když se něco porouchá, nám pomohou dát to zase do pořádku. 

Umí zázraky při úrazech, hojení ran nebo i při potravinových přecitlivělostech a ekzémech. Blahodárně podporují trávení a spolu s vitaminem C i náš imunitní systém. 

Domácí výroba želé bonbónů není časově náročná a její kouzlo spočívá nejen v tom, že se vyhnete zbytečným umělým složkám a sladidlům, které pravidelně obsahují bonbony v obchodech. Kromě zdravotních benefitů, probouzí v dětech zvědavost, tvořivost, trpělivost a chuť experimentovat. 

Here we go!

Ingredience:

150 ml ananasového džusu (ideálně čerstvého nebo za studena lisovaného)

100 ml hustého kokosového mléka (plechovka nebo Aroy-D)

2,5 lžíce kvalitní grass-fed hovězí želatiny (Planet Paleo, Great Lakes)

1 lžička prášku z aceroly*

případně med na doslazení

*Olivky tip: Třešně aceroly jsou jedním z nejbohatší zdrojů vitaminu C v přírodě. Výhodou přírodního vitamínu C je především jeho vstřebatelnost a něžnost na trávicí systém. Acerolu seženete jako mrazem sušený prášek s výrazně kyselou chutí a můžete ho přidávat do kaší, smoothies, jogurtů a nebo právě do domácích želé bonbonů.

 

 Příprava:

Zahřejte ananasový džus spolu s kokosovým mlékem do bodu varu. Pak stáhněte plamen a za stálého míchání postupně přisypte želatinu. Na nízkém plameni nechte probublávat, dokud se želatina úplně nerozpustí. Pokud se vám náhodou vytvoří hrudky, které se nebudou chtít rozpustit, můžete směs po odstavení z ohně rozmixovat tyčovým mixérem. Abyste si nespálili všechny ty poklady, které acerola obsahuje, nechte tekutinu pár minut vychladnout a až potom acerolu vmíchejte. A opět můžete případné hrudky vyřešit mixérem. Vyklepejte ze směsi bublinky a připravte si silikonové formy. Z měkkých silikonových forem bonbóny dostanete krásně ven, ale předtím než je začnete plnit, podložte je prkýnkem, které se vám vejde do lednice - budou se tak snadněji přenášet.**

A co dál?

Nechejte minimálně 2 hodiny ztuhnout v lednici. Něžně vyloupejte z forem a v uzavřené dóze v chladu uchovávejte maximálně týden.

Hint: Stejně jako všichni gumídci - i tihle se pod teplým letním sluncem rozpouští.

**Pokud nemáte silikonovou formu, použijte třeba krabičku na jídlo nebo malý pekáček a vyložte ho potravinovou folií. Želé si potom můžete nakrájet na kostky nebo hranolky, které se budou dobře držet i těm nejmenším dětem. #BLWfriendly