Bjů

Bára, Bjů, Bjukitchen. Múza, autorka kuchařky a máma Cypriána a soon-to-be bistra Bjukitchen. Ta s nezaměnitelným stylem a vnitřní krásou, ta co tak trochu stála na začátku wm před 4-mi lety, když mi na IG napsala a poté u nás i nakoupila. Když ji poznáte osobně, máte pocit, že její energie je nevyčerpatelná, její přehled nekonečný a úsměv totálně odzbrojující. Říká o sobě, že je bába z chaloupky, ale styl by mohla vyučovat i na Severu. 

Co je její gastroheaven, jaké má rituály a co o ni možná vůbec nevíte? Řekla toho na sebe dost:) Čte se to krásně, tak pojďte!

náš říj- nový girl crush

Moji nejbližší mi říkají…

Ať si aspoň na chvíli sednu a pořád někam neběhám a něco nezařizuju.

Nejlepší rada do života byla…

Vlastně nevím, jsem paličatá a moc si poradit nenechám. Každej den si vzpomenu na to, že děti jsou malé jen jednou, tak si to užívej jak to jen jde. A nikdo tě nezná tak dobře jako ty sama, takže go with your guts.

Nejlepší rada, kterou chci dat svým dětem…

"Be who you are!" Každý máme svůj talent a ten musíme rozvíjet. To, že je náš kamarád lepší sportovec nebo malíř, je super, ale každý se musíme soustředit na to, v čem jsme dobří my a za tím prostě jít. Už teď vidím, že Cyprian má úplně jiný systém uvažování a vnímání než já. Není to občas jednoduché, ale baví mě to moc a přeju si, ať si to udrží.

Na mateřství je pro mě nejnáročnější...

Možná to, že i přesto, jak moc chcete další miminka, tak ta cesta k nim je někdy trnitá. Děti jsou to nejlepší a nejsmysluplnější, co v životě máme. Jsem mateřský typ tělem i duší a Cyprian je můj nejmilejší člověk na světě. Dojímá mě, jak roste v čím dál bystřejšího a kreativního kluka. Ale láme mi srdce, že se to děje nějak moc rychle. Jistě, mateřství není pořád easy, ale zásadní je ten mindset. Tu a tam je něco vopruz, ale úhel pohledu a uvědomění té druhé straně je polovina cesty.

Na vaření je pro mě nejlehčí...

Uvařím desetkrát lepší jídlo z prázdný ledničky, než z tašek plných nákupu. Opět to potvrzuje moji povahu - ten nejlepší výkon předvedu pod tlakem a v tu nejposlednější chvíli.

Gastro heaven pro mě je...

Máslo. Just like this. Za mě stále nejlepší věc na světě.

Bjukitchen bude...

Bude! Možná ještě letos, možná s čerstvou datovkou 2023.

Moje 3 rituály, které se snažím dodržovat…

Kafe, pohyb, jídlo. Moje tři essentials k myšlení. A musí být přesně v tomhle pořadí. Ráno si ještě poslepu uvařím V60 a vypiju ji buďto u opékání palačinek pro Cypriána anebo ještě raději v posteli. Potom je pohyb - snažím se chodit co nejvíc pěšky, běžně ujdu mezi 12-15 km. Na schůzky rychlo-chodím, nejezdím výtahem ani na eskalátoru. Sportuju kdykoliv to jde - myslí mi to pak výrazně víc. V sedě já nic kloudného nevymyslím, jednoduše se musím rozpohybovat. A úplně nejvíc mi to pálí, když mám hlad. Takže jím až po vyřízení ranní dávky mailů, kontrole stavby a bůh ví čem dalším. Jiné pořadí pro mě nefunguje. V józe jsem se navíc naučila děkovat si sama sobě - za to, že jsem si pro sebe udělala čas, že jsem si hezky zacvičila, že jsem se v klidu najedla. Zkuste to, zahřeje to u srdce.

Nejšťastnější jsem když…

Pořád říkám, že nejšťastnější nás dělají ty nejmenší a nejběžnější věci v životě. V mém případě je to ranní pusa od Cypriána, školkový ranní kafe, můj girl mum gang, chatička lajf, trhání ovoce nebo procházka v lese. Ve skutečnosti jsem bába z chaloupky a zbožňuju svoji šťastnou rutinu!

Málokdo o mně ví, že…

I když hodně sportuju, zase tolik mi to nejde. Jsem ale dříč a prostě si to odmakám. Miluju pořádek! Většinou chodím včas, ale když je to opravdu důležitý, občas přijdu pozdě. Jsem paranoidní a o Cypriana se bojím asi víc, než je zdrávo.

Jsem spíš asociál než sociál. Když nemusím, tak nemluvím, ale většinou mluvím, protože to na mě holt nějak zbyde. Myslela jsem si, že moje dítě nikdy nebude chodit do školky. Nakonec naši školku oba milujeme a zcela mi to změnilo pohled na systém.

Mám love & hate relationship se sociálními sítěmi. Instagram jsem dřív milovala. Dneska už ho vlastně moc nechápu a jsem stále na tenkém ledě rozhodnutí, jestli to na něm celý nezabalit. Přestávám rozumět nekonečnýmu sdílení obrázků ze soukromí, protože co je sakra komu do toho? Mám bohatou instagramovou historii a směju se sama sobě, co a v jaké frekvenci jsem byla schopna sdílet. Dneska už řešit, co to s námi udělá za pár let a jestli Bjukitchen Bistro zvládne přežít i bez sociálních sítí. I když na Instagramu často hledám inspiraci, okukování offline stejně funguje líp.

Naplňujeme si na něm naše narcistické potřeby a oháníme se tvořením komunity lidí ze všech koutů světa. Ach jo. Svůj účet jsem stále ještě nesmazala, ale naši společnou budoucnost nedokážu odhadnout.

Zprávy čtu minimálně 8x denně a speciální extra pozornost věnuju těm dramatickým. Na Netflixu koukám zásadně na ty nejvražednější seriály, ale kvůli zavřeným očím z nich stejně vidím maximálně půlku.

Můj nejvíc wild and free moment v životě doposud byl...

Já si tyhle věci nechávám pro sebe. Pardon.

Na wishlistu z nabídky wildmoon momentálně mám…

Široké kalhoty Alby a pro Cipíska balanční set.

follow

@bjukitchen

wild muse