Rachel

Rachel, multifunkční kreativec, oscilující na pomezí textu a materia. Sbírá vintage solitéry a založila Qurated, dále také tvoří instalace a interiéry pro československé značky.

Žena Inda Sahila a máma poloindického syna Siddharthy (Siddi), kterému budou dva. Indie ji ovlivňuje ve všem – v pohledu na svět skrz to vizuální ale i to duchovní. Už od dětství cvičí jógu a hraje na vlastnoručně vyrobený šamanský buben ze staré laně. Ponořte se s námi do snového světa éterické a čarovné Rachel.

náš prosincový girl crush

Moji nejbližší mi říkají…

Eli, nebo Bobi. A jinak že jsem nezastavitelná. :D

Z dětství si nejvíce pamatuji…

Jak jsme s bráchou pořád nějak a někde divočili. A že jsme jako rodina hodně cestovali, dlouhé vzdálenosti autem i letadlem. A poznávali všechno autenticky a lokálně. Třeba nás rodiče v Thajsku nechali jezdit na skútrech, chodit do baru hrát kulečník s transgender společnicemi, jezdit overnight vlaky po Indii, ale zažili jsme i pětihvězdu all inclusive v Turecku. Všechno jsme si to zkusili a vyhodnotili.

Když jsem byla malá, chtěla jsem být

Divadelní režisérka jako můj strýc Janek Borna, nebo set designérka – a to, co dělám teď pro různé české značky, tak trochu set design je. Je to kreativně výrobní proces, kdy dostaneš zadání a musíš si vymyslet příběhovou linku, popsat si ji a vymyslet, jak ji vizuálně zpracovat, aby to fungovalo nejen esteticky, ale taky prakticky. 

Nejlepší rada do života byla…

Poslouchej svou intuici.

Nejlepší rada do života, kterou chci dát svým dětem bude…

Poslouchej svou intuici a napoj se na své tělo – tahle kombinace ti odpoví na všechny otázky.

Nejšťastnější jsem když…

Můžu tvořit – miluju své projekty od začátku až do konce. Finálně mi výsledek vždycky udělá radost, ale není nic lepšího než samotný proces.

Ideální večer je…

Když jsme zdraví a veselí a tancujeme s mýma klukama v obýváku na indický popový písničky.

Můj oblíbený rituál je…

Uvařit si ráno rozpustný kafe a mít chvilku pro sebe – třeba si psát nějaký popisky na IG, hledat inspiraci, chvilku koukat do blba, tiše obdivovat svůj nail art.

Málokdo o mě ví, že…

Se umím podepsat jako Václav Havel, a že umím dokonale napodobit zvuky žab.

Nemůžu žít bez…

Mého syna Siddharthy, který ze mě dělá každý den lepšího člověka.

Mým snem v roce 2023 je ... 

Mít svobodu tvořit a být za to ceněná

Největší design dream pro mě je…

Postavit v kolaboraci s architekty a umělci dům, který si bude tento svět pamatovat 

3 instant hacks na změnu interiéru za mě jsou... 

Mít vždycky hodně různých zdrojů světla (kombinace lampiček a denního), nebát se experimentovat s barvami, texturami a kompozicí a osobité umění na zeď.

Můj nejvíc wild and free moment v životě byl doposud... 

To je nejtěžší otázka. Ráda bych řekla, že sjíždění hor mimo sjezdovky na snowboardu, ale reálně to byl asi porod. Ten moment, kdy je člověk opravdu mezi životem a smrtí, už nemůže, je úplně vyčerpaný, komatózní, už se hrozně těší, chce to mít za sebou, chvílemi to vzdát, nenávidí i miluje svoje tělo. A potom katarze, která vrcholí narozením dítěte. Wildly krásný pocit.

Na wishlistu z nabídky Wildmoon momentálně mám...

Kalhoty Albi a oranžové šaty Flo.

follow

@racheldejapris

wild muse