Silvie

Silva, milovnice jídla a vaření, jejíž IG mě už nějakou dobu vytváří total food envy a pocit, že u nich chci okamžitě bydlet a jen jíst. Láska k jídlu ji nejen živí v práci pro Ambiente, ale i provází po cestách. Její tipy na top mňam místa jsem ozkoušela sama a doporučuju plánovat cesty dle toho. Již za pár týdnů poprvé máma, jaké rituály si chystá udržet i po narození miminka a co je její doposud nejlepší jídlo v životě? 

náš lednový girl crush

Moji nejbližší mi říkají…Můj Kuba mi často říká, že mám dar se upřímně radovat z maličkostí. A já souhlasím – když zrovna vyjde slunce a já mu můžu nastavit tvář, první ranní káva, dlouhá procházka, když přijde první sníh a nebo naopak ten poslední roztaje, první nádech u moře, vůně lesů a hor po dešti.

Nejlepší rada do života byla...Nemám vyloženě radu, kterou bych se řídila. Často ale myslím na to, že život je to nejlepší, co se mi v životě stalo))

Nejlepší rada do života, kterou chci dát svým dětem bude..Asi aby si svou dětskost a to malé dítě v sobě udržely co nejdéle. Že dokud je vztahu sranda, je dobře. Aby znaly svou hodnotu a že je miluju bezpodmínečně.

Na mateřství se nejvíc těším na...Na první pohled do očí, nás dva v roli mámy a táty, malý nožičky, nekonečno mazlení a všechno to dobrodružství, co nás 3 (4 i s naším psem!) společně čeká.

Moje 3 rituály, které chci dodržovat  i po narození miminka...Já funguju pořád víceméně stejně jako před tím, možná mám jen větší spotřebu tělového oleje). Moje kamarádka Tereza si ale určitě přeje, aby mě neopustila chuť na sladký a mohly jste tak spolu dál jíst brownie ze Supertrampu a zajídat ho 2 kopečkama zmrzliny) <3

Nejšťastnější jsem když…Uf, toho je! Já jsem většinu času šťastný člověk s občasným blbým dnem, heh. Ale určitě jsem nejšťastnější když chodíme po horách s Kubou a naším psem Cirdou, když piju víno v Itálii a slunce je těsně před zapadnutím, společné večery u nás na balkónku, když vystoupím z letadla v Kodani a vím, že jsem zpět ve svém nejoblíbenějším městě, když mám kolem sebe svoje nejbližší holky no a samozřejmě, když vařím a jím.

Málokdo o mě ví, že...Jedno z mých relativně častých jídel jsou špagety s kečupem a 30% eidamem. Ano, je to tak. Je to moje safe jídlo který jsem do sebe jako jedno z mála dostala celý první trimestr. Který mi po 3 dnech stresového hladovění uvařila máma před magisterskýma státnicema čímž mě zachránila a jídlo, u kterého mě (potom, co jsem ho už 4. den v kuse prokládala litry pomerančového freshe) napadlo, jestli náhodou nejsem těhotná. 

Moje nejlepší jídlo/jídla v životě zatím byla...Letos to určitě byla večeře v berlínském podniku Otto, doteď si pamatuju jejich koji máslo, nduju a nakládané vejce doplněné o čerstvý chleba z pekárny Sofi. V tu chvíli jsem byla (ve společnosti Kuby a oranžového rieslingu) opravdu šťastná. A určitě degustační večeře v kodaňské restauraci Barr – salát dochucený worcestrem, wafle s kaviárem, řizek s liškami a ančovičkami, zmrzlina s olivovým olejem.

Můj nejvíc wild and free moment v životě byl doposud...Když jsem do ragů nevědomě nalila archivní a hodně (hodně) drahý víno. Nutno podotknout, že lasagne byly skvělý, jen od té doby máme pro tahle vína vyhraněnou speciální poličku.) A pak taky noci protancované do rána a nevinné večery, které se překlenuly do druhého dne. Náš 123 km dlouhý trek s klukama napříč Skotskem. Přespávání uprostřed ničeho na Islandu. Dovolená sama se sebou na Mallorce.

Mým snem pro rok 2022 je...Být dobrou mámou a neztratit seba sama.

Top 3 tipy z nabídky Wildmoon za mě jsou…Co se dětského zboží týče zatím moc soudit nemůžu, to si povíme časem). Jinak ale určitě uložný boxy Aykasa, těch už máme doma spusta. V merku mám citronovou lampičku na noční svícení Konges Sloejd a pak nějaký matching svetr pro mě i pro mimi přestože jsem se zařekla, že já takováhle určitě nikdy nebudu).

follow

@silvie_tiplicova

wild muse